Edelsteen encyclopedie - Edelstenen van A-Z 💎

Edelsteen Lexicon van Juwelo

Basiskennis

Basiskennis

Begin uw reis in de wereld van edelstenen

Meer info
Wereld van kleuren

Wereld van kleuren

Duik in de wondere wereld van edelsteenkleuren

Meer info
Wereld van edelstenen

Wereld van edelstenen

Nieuwtjes, trends en achtergrondinformatie

Meer info

 

Edelsteen Lexicon van Juwelo

Schoonheid, zeldzaamheid en duurzaamheid - dit zijn de attributen die een edelsteen zo bijzonder maken. Ontdek de fascinerende edelstenen van Juwelo. In onze Edelsteen Lexicon vindt u alles wat u moet weten over sieraden en edelstenen. Van A tot Z, van amethist tot zirkoon, hier kunt u alles lezen over uw favoriete edelsteen. Over enkele edelstenen zoals de diamant, smaragd, granaat en aquamarijn heeft u misschien al eens wat gehoord of gelezen. Andere edelstenen zoals tanzaniet, toermalijn en topaas zijn echter niet zo bekend. Naast de gemmologische informatie van de edelstenen vindt u ook veel informatie over hun geschiedenis en mythologie. Hier leest u wat elk sieraad zo uniek maakt en welke edelstenen het beste bij u passen!

Geboortestenen van de maand

Tanzaniet

Geboortesteen december: Tanzaniet

Het koele, blauwe van de uiterst zeldzame Tanzaniet vertegenwoordigt de koude wintermaand december op een indrukwekkende manier. Zijn diepe tinten van het mooiste "fluwelen" blauw maakt indruk in de wereld van de edelstenen.

Meer informatie over tanzaniet >
Tanzanietsieraden in de online shop >

Turkoois

Geboortesteen december: Turkoois

De Turkoois is een populaire edelsteen met een lange geschiedenis: de geboortesteen van de maand december werd in een vroeg stadium al als een van de bijzonderste ter wereld geschat.

Meer informatie over turkoois >
Turkooissieraden in de online shop >

Zirkoon

Geboortesteen december: Zirkoon

Een andere geboortesteen van december is de Zirkoon - een juweel dat enigszins lijkt op de Diamant, die vaak ten onrechte wordt verward met de zirkonia die synthetisch geproduceerd is.

Meer informatie over zirkoon >
Zirkoonsieraden in de online shop >

Naar boven