Edelstenen combineren

Edelstenen

Edelstenen combineren

Edelstenen combineren kan soms best lastig zijn. Daarom hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet hoe u uw favoriete combineert.

Hoeveel stenen combineer ik?

Bonte Kleuren

In principe kunt u meerdere edelstenen tegelijk dragen. Veelal worden sieraden als set gedragen denk hierbij aan een ring, hanger, en armband. Edelstenen met rustige kleuren zoals een gosheniet, witte saffier of zelfs mystieke topaas kunt u gerust met elkaar combineren. Als u kiest voor een steen met een sterke kleur zoals een vuuropaal, dan is het verstandig om te kijken of u meerdere van deze edelstenen tegelijkertijd wilt dragen omdat de kleuren relatief intens zijn. De regel is uiteindelijk altijd, kies een edelsteen die bij u past en kies de kleuren waar u zich goed bij voelt.

Stenen combineren met een sieraad

De edelstenen juwelier Juwelo kreeg in het verleden vaak vragen of het mogelijk was meerdere edelstenen in een sieraad te verwerken. Daarom hebben we sinds kort ook een collectie sieraden met meerdere stenen verwerkt in een sieraad zoals een ring, ketting of hanger.

Stenen combinaties

De trend op dit moment is dat edelstenen van sterk verschillende kleuren met elkaar gecombineerd worden om een bont effect te creëren zoals een robijn met een saffier en smaragd te mixen. Deze stijl wordt color blocking genoemd en wint steeds meer aan populariteit. De meest voorkomende stijl is echter nog steeds om sieraden met dezelfde edelsteen of mineraalgroep met elkaar te combineren voor u rustiek geheel.

Uw edelsteen vinden

Bent u nog op zoek naar de edelsteen die het best bij u past? Kijk dan gerust in onze categorie “edelsteen” hier vindt u alle stenen op aflabetische volgorde gecombineerd met een mooi juweel. Bij uw eerste bestelling ontvangt u nu tijdelijk ook een edelstenenboek zodat u nog meer kunt lezen of het onstaan van edelstenen en mineralen.

Naar boven

Voor een betere website ervaring en het tonen van relevante informatie, gebruiken wij en onze partner cookies. Door op deze website te klikken, op een link of op "OK" geeft u ons en onze partners uw toestemming. Meer informatie en instellingsmogelijkheden vindt u op onze Privacybeleid pagina .

OK