Alleen in de webwinkel: gratis verzending vanaf €49,-

Morganiet

Morganiet

Morganiet is nog zo'n wonderschone variëteit uit de berilfamilie, die straalt in betoverende tinten van roze tot violet.

Naam

Morganiet werd pas in 1911 in Madagaskar ontdekt en heette eerst 'roze beril'. De beroemde gemmoloog George Frederick Kunz gaf de steen echter een nieuwe naam ter ere van zijn sponsor, de bankier en filantroop uit New York, John Pierpont Morgan.

Chemische samenstelling van morganiet

Morganiet is een doorschijnende tot doorzichtige beril, verwant aan aquamarijn en smaragd, die zijn kleur ontleent aan sporen van mangaan, die prachtige tinten roze, magnolia en perzik veroorzaken.

Herkomst

Morganiet wordt momenteel voornamelijk gewonnen in Afghanistan, Brazilië en Madagaskar.

Geschiedenis van morganiet

Door zijn late ontdekking in 1911 zijn er geen mythes over morganiet. Maar er wordt dikwijls van uitgegaan dat roze edelstenen een sterke metafysische invloed hebben op liefde en hartstocht.

Eigenschappen van morganiet

Normaal gesproken is morganiet schoon voor het oog, wat betekent dat met het blote oog vanaf een afstand van ongeveer 15 centimeter geen insluitingen zichtbaar zijn.

Morganietvariëteiten

-

Verzorging van morganiet

-

Morganietsieraden in de online shop >

Aktuelles

Het nieuwste uit de Wereld van Edelstenen

  1. Welke edelsteen past bij u?

    10. augustus 2017

    edelsteen Roland Vos Edelstenen komen voor in ontelbare varianten en zijn een wonder der natuur. Een edelsteen kenmerkt zich door de eigenschappen: zeldzaamheid,...
    Lees verder →

Nu op TV:

10:00De fonkelende wereld van Edelstenen
13:00HIGHLIGHT
13:10De fonkelende wereld van Edelstenen
Naar boven