vandaag gratis verzending!
Voor dit artikel betaalt u geen verzendkosten.

Alexandriet

Alexandriet

Alexandriet

Alexandriet

Naam

De naam Alexandriet is bedacht door de Graaf Perowskij. De destijds toekomstige Russische Tsaar Alexander II ontving deze steen op zijn 16e verjaardag. De alexandriet is sindsdien uitgegroeid tot een van de meeste geliefde edelstenen.

Chemische samenstelling van Alexandriet

Qua samenstelling komt de alexandriet overeen met de chrysoberil. Deze edelstenen vallen onder de mineraalklasse oxide en hydroxide. De alexandriet onderscheid zich door spectaculaire kleureffecten en kleurwisselingen zodra deze steen in aanraking komt met daglicht.

Herkomst

De Russische alexandriet is beroemd maar tegenwoordig niet meer verkrijgbaar. Lange tijd was Sri Lanka naast Rusland de enige plaats waar alexandrieten werden gevonden. Tegenwoordig worden er ook alexandrieten in Tanzania, India en Brazilie gevonden. Kleine hoevelheden alexandrieten worden vandaag de dag ook in Birma, Madagaskar, Mozambiek en Simbabwe gewonnen.

Russische-Alexandriet

Russische Alexandriet

Charisma van de Alexandriet

De kleurwisseling en de lichteffecten maken de alexandriet een van de mooiste en populairste edelstenen ter wereld. De donkergroene kleur van de alexandriet straalt klasse en kwaliteit uit. De kleureffecten van de alexandriet tonen steeds weer een ander kleurenspel en blijft daarom verrassen.

Kleureffecten

In het zonlicht kan de kleur van de Alexandriet veranderen van groen tot blauw en rood. Hoe groter het kleureffect is, des te zeldzamer is de edelsteen. Deze edelsteen wordt niet voor niet de tsaar onder de edelstenen genoemd, de klasse en kwaliteit die deze steen uitstraalt maakt het geliefd onder edelsteenliefhebbers. Tegenwoordig wordt deze bijzondere edelsteen ook vewerkt in sieraden vanwege de bijzondere kleureeffecten van de alexandriet.

Verzorging van Alaxandriet

Alexandriet moet zachtjes worden gereinigd met een vochtige doek.

Alexandrietsieraden in de online shop >

Aktuelles

Het nieuwste uit de Wereld van Edelstenen

  1. Welke edelsteen past bij u?

    10. augustus 2017

    edelsteen Roland Vos Edelstenen komen voor in ontelbare varianten en zijn een wonder der natuur. Een edelsteen kenmerkt zich door de eigenschappen: zeldzaamheid,...
    Lees verder →

Nu op TV:

00:00Koopjes nacht
02:00Juwelo documentaties
08:00Der Juwelo-Thementag mit Ronnie Molloy: Ringe
Naar boven