vandaag gratis verzending!
Voor dit artikel betaalt u geen verzendkosten.

Alexandriet

Alexandriet

Alexandriet

Alexandriet

Naam

De naam Alexandriet is bedacht door de Graaf Perowskij. De destijds toekomstige Russische Tsaar Alexander II ontving deze steen op zijn 16e verjaardag. De alexandriet is sindsdien uitgegroeid tot een van de meeste geliefde edelstenen.

Chemische samenstelling van Alexandriet

Qua samenstelling komt de alexandriet overeen met de chrysoberil. Deze edelstenen vallen onder de mineraalklasse oxide en hydroxide. De alexandriet onderscheid zich door spectaculaire kleureffecten en kleurwisselingen zodra deze steen in aanraking komt met daglicht.

Herkomst

De Russische alexandriet is beroemd maar tegenwoordig niet meer verkrijgbaar. Lange tijd was Sri Lanka naast Rusland de enige plaats waar alexandrieten werden gevonden. Tegenwoordig worden er ook alexandrieten in Tanzania, India en Brazilie gevonden. Kleine hoevelheden alexandrieten worden vandaag de dag ook in Birma, Madagaskar, Mozambiek en Simbabwe gewonnen.

Russische-Alexandriet

Russische Alexandriet

Charisma van de Alexandriet

De kleurwisseling en de lichteffecten maken de alexandriet een van de mooiste en populairste edelstenen ter wereld. De donkergroene kleur van de alexandriet straalt klasse en kwaliteit uit. De kleureffecten van de alexandriet tonen steeds weer een ander kleurenspel en blijft daarom verrassen.

Verzorging van barnsteen

Barnsteen moet zachtjes worden gereinigd met een vochtige doek.

Alexandrietsieraden in de online shop >

Aktuelles

Het nieuwste uit de Wereld van Edelstenen

  1. Agaat (sieraden)

    14. februari 2017

    agaat sieraden Roland Vos De agaat is een bijzondere edelsteen met een interessante geschiedenis. Weet u bijvoorbeeld hoe de agaat ontstaat of waar de naam “agaat” vandaan ...
    Lees verder →

Nu op TV:

13:00Juwelo-Sommerschlussverkauf / versandkostenfrei
18:00Juwelo-Sommerschlussverkauf / versandkostenfrei
22:00Juwelo-Sommerschlussverkauf / versandkostenfrei
Naar boven