Alleen in de webwinkel: gratis verzending vanaf €49,-

Edelstenen en mineralen

Edelstenen en mineralen

Edelstenen en mineralen

Edelstenen en mineralen ontstaan in de natuur. Edelstenen kunnen soms miljoenen of miljarden jaren oud zijn. Een edelsteen wordt gekenmerkt door de eigenschappen schoonheid, hardheid, en zuiverheid. Mineralen en edelstenen worden niet voor niets als wonder der natuur beschouwd.

Onstaan edelstenen en mineralen

Een edelsteen kan duizenden tot miljarden jaren oud zijn. De oudste steen die is gevonden was ruim 4,4 miljard jaar oud, het ging hierbij om de zirkoonkristal. Edelstenen ontstaan vaak onder hoge druk extreme hitte of door afzetting van gesteente. Een edelsteen is grofweg in drie categorieën op te splitsen namelijk:

Edelstenen en mineralen
  • Metamorfgesteente (ontstaat onder hoge druk)
  • Sedimentairgesteente (door afzetting van gesteente)
  • Stollingsgesteente (afkoelen van bijvoorbeeld lava)

Kleur stenen

Edelstenen komen voor in allerlei kleuren. De bekendste edelstenen worden bechouwd als de grote vier en hebben allen hun eigen kleur. Het gaat hierbij om de edelstenen: saffier, robijn, smaragd en diamant. In de categorie edelstenen sieraden vindt u bij Juwelo een overzicht van alle edelstenen.

Uw Geboortesteen

Elke maand heeft zijn eigen geboortesteen met bijzondere kenmerken en betekenissen. In de lexcion van Juwelo is op de pagina “Geboortestenen” hier alles over te lezen. Ontdek wat uw geboortsteen is en zoek het edelstenen sieraad dat bij u past.

Slijpen van edelstenen

Een edelsteen wordt tegenwoordig vaak gebruik voor edelstenen sieraden. Hierbij kunt u denken aan een ring, ketting, oorbellen of armbanden. De edelstenen worden veelal geslepen om het sieraad mooier uit te laten komen en de steen te laten stralen. Een bekende slijpvorm is “briljant geslepen”. Door het slijpen schijnt de edelsteen op haar mooist.

Edelsteen die bij u past

Een edelsteen is bijzonder omdat deze stenen direct uit de natuur komen. De kleur van edelstenen worden bepaald door hitte, druk en de samenstelling van grondstoffen waarin het mineraal zich kan ontwikkelen. Hierdoor hebben edelstenen over de hele wereld verschillende vormen en kleurtinten. Elke edelsteen is uniek en heeft zijn eigen karakter. Elk jaar worden er nog nieuwe edelstenen gevonden maar het vinden van een edelsteen is heel erg ingewikkeld hierdoor is een edelsteen kostbaar en zeldzaam. Vaak wordt de vraag gesteld: wat is de mooiste edelsteen of hoe kan ik de edelsteen vinden die bij mij past? Dit is inderdaad een ingewikkelde vraag, maar het is in eerste instantie belangrijk om een edelsteen sieraad uit te kiezen met uw favoriete kleur. Elke maand heeft ook zijn eigen geboortesteen, hierdoor kunt u ook een selectie maken. Uiteindelijk is het advies altijd, kies een edelsteen of edelsteen sieraad dat bij u past en waar u zich prettig bij voelt.

Echte edelstenen

Als u een edelsteen of edelstenen sieraad koopt, is het belangrijk om te controleren of u hier een certificaat bij ontvangt. Juwelo heeft bij al haar edelstenen sieraden een certificaat van echtheid. Zo wordt de echtheid van de edelsteen of mineraal gegarandeerd en weet u precies wat u koopt.

Mineralen

Mineraal of mineralen is een wat bredere term in vergelijking tot edelstenen. Tot mineralen behoort bijvoorbeeld ook zilver en goud. Een mineraal is een enkelvoudige of meervoudige stof dat als vast element voorkomt in de natuur. Mineralen worden vaak verwerkt in sieraden en komen in allerlei kleuren en vormen voor. 

Aktuelles

Het nieuwste uit de Wereld van Edelstenen

  1. Welke edelsteen past bij u?

    10. augustus 2017

    edelsteen Roland Vos Edelstenen komen voor in ontelbare varianten en zijn een wonder der natuur. Een edelsteen kenmerkt zich door de eigenschappen: zeldzaamheid,...
    Lees verder →

Nu op TV:

08:00Koopjes ochtend
10:00De fonkelende wereld van Edelstenen
13:00HIGHLIGHT
Naar boven