Demantoid ruwe edelsteen

Naam

De naam van de Demantoid is afkomstig van het Oud Duitse woord ’demant’ dat ‘diamantgelijk’ betekent en verwijst naar het beroemde vuur ‘dispersion‘. Dr. Nordenskjöld gaf de naam aan deze bijzondere edelsteen.

Samenstelling Demantoid

De Demantoid behoort tot de granaat familie en staat ook bekend als calciumijzer-silicaat. Deze mineraalfamilie kent meer dan 38 verschillende tinten. Het geheim van de kleurendiversiteit schuilt in de chemische structuur van de granaat. De kristalstructuur heeft ruimte voor verschillende elementen zoals chroom, ijzer, magnesium, zuurstof, titanium en aluminium.

Herkomst Demantoid

De oorspronkelijke bron voor Demantoid bevindt zich in het Russische Oeralgebergte. Russische exemplaren worden vanwege hun zeldzaamheid als meest waardevolle Demantoid beschouwd. Juwelo verkrijgt zijn exemplaren in onder meer Namibië en Madagaskar met als vindplaats Ambanja. Hier is de naam Ambanja Demantoid ontstaan.

Geschiedenis Demantoid

De Demantoid werd in 1955 in het Russische Oeralgebergte ontdekt. Zoals veel andere edelstenen werd de Demantoid aanvankelijk verward met andere varianten zoals de Peridoot en de Smaragd. Pas rond 1870 kreeg deze edelsteen zijn eigen naam en werd de Demantoid mede door de bekende Russische juwelier Carl Peter Faberge wereldberoemd.

Eigenschappen Demantoid

De Demantoid staat bekend om de bijzondere schittering en het prachtige kleurpalet. De vuurkleurige kleurtinten maakt deze edelstenen uniek.

Ambanja-Demantoid
Ambanja-Demantoid

Demantoid Varianten

Juwelo biedt Demantoid sieraden aan uit Namibië en Madagaskar van de hoogste kwaliteit. Via de site van Juwelo vindt u deze edelsteen in allerlei varianten.

Verzorging

Als Demantoid edelstenen langdurig worden blootgesteld onder extreme hitte dan kan de edelsteen beschadigd raken. Het is dus van belang om hier rekening mee te houden.

Sieraden met Demantoid

Sieraden met Demantoid in de online shop >

Naar boven
Nieuw

Het nieuwste uit de Wereld van Edelstenen

Begoña Florido
Edelstenen hoe kies je een edelsteen?

29. juni 2018

edelstenen

Edelstenen zijn een wonder van de natuur en ontstaan op verschillende manieren. Maar wat bepaalt de kleur van een edelsteen? En hoe kies je een...
Lees verder →

Nu op TV:

14:30Designer Outlet
19:00Designer Outlet
00:00Designer Outlet