
Naam
De naam van de Demantoid is afkomstig van het Oud Duitse woord ’demant’ dat ‘diamantgelijk’ betekent en verwijst naar het beroemde vuur ‘dispersion‘. Dr. Nordenskjöld gaf de naam aan deze bijzondere edelsteen.
Samenstelling Demantoid
De Demantoid behoort tot de granaat familie en staat ook bekend als calciumijzer-silicaat. Deze mineraalfamilie kent meer dan 38 verschillende tinten. Het geheim van de kleurendiversiteit schuilt in de chemische structuur van de granaat. De kristalstructuur heeft ruimte voor verschillende elementen zoals chroom, ijzer, magnesium, zuurstof, titanium en aluminium.
Herkomst Demantoid
De oorspronkelijke bron voor Demantoid bevindt zich in het Russische Oeralgebergte. Russische exemplaren worden vanwege hun zeldzaamheid als meest waardevolle Demantoid beschouwd. Juwelo verkrijgt zijn exemplaren in onder meer Namibië en Madagaskar met als vindplaats Ambanja. Hier is de naam Ambanja Demantoid ontstaan.
Geschiedenis Demantoid
De Demantoid werd in 1955 in het Russische Oeralgebergte ontdekt. Zoals veel andere edelstenen werd de Demantoid aanvankelijk verward met andere varianten zoals de Peridoot en de Smaragd. Pas rond 1870 kreeg deze edelsteen zijn eigen naam en werd de Demantoid mede door de bekende Russische juwelier Carl Peter Faberge wereldberoemd.
Eigenschappen Demantoid
De Demantoid staat bekend om de bijzondere schittering en het prachtige kleurpalet. De vuurkleurige kleurtinten maakt deze edelstenen uniek.


Demantoid Varianten
Juwelo biedt Demantoid sieraden aan uit Namibië en Madagaskar van de hoogste kwaliteit. Via de site van Juwelo vindt u deze edelsteen in allerlei varianten.
Verzorging
Als Demantoid edelstenen langdurig worden blootgesteld onder extreme hitte dan kan de edelsteen beschadigd raken. Het is dus van belang om hier rekening mee te houden.