Silimaniet

De Sillimaniet is een bijzondere edelsteen die vaak gebruikt wordt voor sieraden. Maar waar komt deze edelsteen vandaan en wat maakt dit mineraal zo bijzonder? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord.

NAAM VAN DE SILLIMANIET

De Sillimaniet is vernoemd naar de mineraloog en scheikundige B. Silliman.

HERKOMST VAN DE SILLIMANIET

Sillimaniet is een relatief veelvoorkomend mineraal als onderdeel van gesteenten. Sillimaniet komt voor in verschillende vormen en is te vinden in zandfracties van riviersedimenten zoals fibroliet en korrels. Deze steen wordt vaak gevonden in onder meer Amerika, Duitsland, Birma en Oostenrijk.

EIGENSCHAPPEN VAN SILLIMANIET

Sillimaniet is een mineraal en aluminium – silicaat en behoort tot de groep van nesosilicaat. Hier behoort de andalusiet en kyaniet ook toe. De sillimaniet is meestal blauwachtig tot grijs-groen. Het kristalstelsel is grotendeels symmetrisch ook wel bekend als orthorombisch.

SAMENSTELLING SILLIMANIET

De gemiddelde dichtheid van deze edelsteen is 3,24 en de hardheid is 7. De chemische samenstelling van deze steen is: Al2SiO5. De sillimaniet is een geliefde edelsteen met een prachtig kleurenpallet. De steen is doorschijnend of doorzichtig en de splijting is perfect.

Omdat de sillimaniet een prachtige edelsteen is en wordt vaak deze regelmatig verwerkt in sieraden.

Kattenoog Sillimaniet

SILLIMANIET SIERADEN

Ontdek sillimaniet sieraden >

Naar boven