Bel: NL: 02 049 901 58 (+31) BE: 03 228 49 17 (+32)
Vandaag gratis verzending in de webshop!
Vandaag betaalt u geen verdere verzendkosten bij nieuwe bestellingen!
Ioliet

NAAM VAN IOLIET

De Ioliet is een variant van de edelsteen Cordiriet. De edelsteen Ioliet ontleent zijn naam aan het Griekse woord: ‘ios‘ dat paars betekent.

HERKOMST VAN IOLIET

De grootste afzettingen van Ioliet bevinden zich in Brazilië, het noordwesten van Canada, India, Madagaskar en Sri Lanka.

SAMENSTELLING VAN IOLIET

Ioliet is een magnesium-aluminiumsilicaat met de chemische formule Mg2Al4Si5O18. De hardheid van deze edelsteen is 7 op een schaal van 10. De edelsteen is licht doorschijnend en staat bekend om de prachtige schittering.

GESCHIEDENIS VAN IOLITEIT

Volgens Scandinavische legendes gebruikten de Vikingen hele dunne stukjes Ioliet (toen "de magische steen" genoemd) om hun positie te bepalen. Ioliet staat al lang bekend als een bijzondere steen en werd vroeger al gedragen voor bijzondere gelegenheden.

EIGENSCHAPPEN VAN IOLIET

Ioliet is een transparante dunne steen. Het kan worden gevonden in verschillende tinten blauwpaars of bruin. De edelsteen staat bekend om de prachtige schittering. Daarom is de ioliet zeer geliefd onder de edelsteenliefhebbers.

Verzorgt VAN IOLIETEN

Ioliet kan zowel stoom- als ultrasoon gereinigd worden.

Ioliet

SIERADEN IN IOLIET

Ontdek Ioliet-juwelen in onze winkel

Naar boven
Nieuw

Het nieuwste uit de Wereld van Edelstenen

Roland Vos
Edelstenen hoe kies je een edelsteen?

29. juni 2018

edelstenen

Edelstenen zijn een wonder van de natuur en ontstaan op verschillende manieren. Maar wat bepaalt de kleur van een edelsteen? En hoe kies je een...
Lees verder →

Nu op TV:

14:30De fonkelende wereld van Edelstenen
19:00Chefsache - mit Thomas Jarmuske
21:30De fonkelende wereld van Edelstenen