Fluoriet

NAAM

Fluoriet dankt zijn naam aan het Latijnse woord dat "fluere" dat vloeien of stromen betekent.

HERKOMST VAN FLUORITEIT

De belangrijkste bronnen van Fluoriet bevinden zich in Brazilië en India.

GESCHIEDENIS VAN FLUORIET

In de oudheid werd Fluoriet beschouwd als het "derde oog" met rationaliteit en intuïtieve kwaliteiten.

SAMENSTELLING VAN FLUORIET

Fluoriet is een minerale soort, die kleurloos de CaF2-formule is. De spectaculaire kleuren zijn te wijten aan sporen van andere elementen zoals ijzer, aluminium of magnesium.

KENMERKEN VAN FLUORIET

Wanneer het fluoriet zuiver is, is het kleurloos, het is de aanwezigheid van chromogene elementen waardoor het zijn verrassende kleuren krijgt. Deze bestrijken het volledige kleurenspectrum. Sommigen vertonen een fenomeen van kleurverandering: afhankelijk van de lichtbron zullen ze verschillende kleuren aannemen.

Het mineraal vormt vaak prachtige kubische kristallen. Fluoriet is een van de bekendste fluorescerende stenen in de wereld. Vanwege de opvallende kleuren is deze edelsteen zeer geliefd.

VERZORGING VAN FLUORIET

Wat onderhoud betreft, kan Fluoriet worden gereinigd met stoom, maar niet met ultrasone golven. Verder is het belangrijk deze edelsteen niet te lang bloot te stellen aan de felle zon en voorkom dat deze edelsteen in contact komt met chemische producten zoals haarspray of bepaalde shampoos.

Gele Fluoriet

FLUORIET VARIANTEN

Juwelo heeft prachtige fluoriet sieraden in haar assortiment. De Cumbria Fluoriet staat bijvoorbeeld bekend om de prachtige gele kleur met verschillende kleurtinten. De Esperanza fluoriet heeft daarentegen de typische fluor kleur van mintgroen tot dolfijn blauw. Misschien is de Kleurwissel fluoriet wel de meest bijzondere edelsteen want onder invloed van licht veranderd deze steen permanent van kleur.

  • Kleuren Fluoriet

    Kleurwissel Fluoriet

  • Mint Fluoriet

    Mint Fluoriet

FLUORIET SIERADEN

Fluoriet sieraden ontdekken

Naar boven
Nieuw

Het nieuwste uit de Wereld van Edelstenen

Begoña Florido
Edelstenen hoe kies je een edelsteen?

29. juni 2018

edelstenen

Edelstenen zijn een wonder van de natuur en ontstaan op verschillende manieren. Maar wat bepaalt de kleur van een edelsteen? En hoe kies je een...
Lees verder →

Nu op TV:

14:30Designer Outlet
19:00Designer Outlet
00:00Designer Outlet